Engelska!

HAr engelska lektion!
Och gårdagskvällen var awesome, nördade pottermore med Stina Lise och är nu en Ravenclaw, precis som hon (A) Så tack för gårkvällen <3

Day 11: 10 things you love.

Hoppar över några av dagarna och tar denna sista utmaningen :)
1. Familjen
2. Mina vänner
3. ATT SOVA
4. Dans, 11 år sätter sina spår ;)
5. Att bli kliad på ryggen (haah låter som en gris)
6. Mys helger där man inte gör annat än att kolla på film
7. Mina katter (A)
8. Shopping, ;) syns på mina garderober!
9. Att hålla koll, har jag inte kollen så tappar jag kontrollen (fan vad bra jag rimmar!!)
10. Musik
(OCH Pottermore, och Potter böckerna, är heelt fast nu...)

Igång!

Fullsatt verkligen!
Sitter just nu med Engelska läxa som ska vara klar till imorrn!
Och därefter ska jag iväg till Bor å ta en fika på stationshuset med Stina Lise!!! Vi ska även nörda i Pottermore (och jag  ska äntligen få veta vart jag hör hemma ;))
Imorgon är det tjejkväll på stan och ska fixa presenter till kommande födelsedagsfester!
Börjar bli smått jobbigt att alla har veckorna efter varandra, menmen :D
så helgerna går åt till fester och lördag så blire T-centralen med tonår, och om tre veckor är det antagligen klassfest.

Fullt upp! Men bra för då flyger tiden fram till November som jag börjar längta tusan :)!! <3

Ska jag säga!

Sa senast i förmiddags till Lina: "Vi kommer ju typ glida igenom hela trean"...
Skulle jag aldrig sagt, nu äre fullt upp! Tre inlämningar på gång och projektarbetet är också startat!
Fester å fullt upp till in i november! Hejja mig!

Och emellan det så ska jag hinna med allt annat, och tiden går fort som bara den, GILLA INTE! Känns som om det kommer gå alldeles för fort fram till studenten :( <3

Day 6: 10 things about your friends.

1. Jag har världens bästa vänner! ;) (sorry att jag förstörde eran tro på att era var bäst men ah sånt e livet (A))
2. Ibland funderar jag på varför folk ens vill umgås med mig, mest för att jag tycker att jag är störd ;) (in a good way)
3. Vännerna som jag har haft längst är mina fina grannar Matilda och Rebecka, som jag kännt sen jag föddes!
4. Jag har väldigt mixade vänner, alla är i princip olika....
5. ... men många har på ett eller annat sätt ett jobbigt förflutet, precis som jag, fast med olika händelser.
6. Närmast mig geografiskt är Rut, och längst ifrån är Ida.
7. Jag har väldigt knäppa vänner, och när jag tänker efter så är ingen riktigt normal men fan vad jag älskar er för det! BLI ALDRIG NORMALA!!!! (Allt in a good way ;))
8. Nästan alla har olika intressen, jag delar dock exempelvis dansen med nårra men mycket av våra intressen skiljer oss åt
9. Tycker det är skönt att ha många av mina vänner i skolan, för jag går aldrig ensam :D
10. Er jag innte träffat på länge.... JAG SAKNAR ER!<3

Day 5: 10 things about your family.

Och så fortsätter utmaningen då ;)
Räknar även in släkten i denna (a)
1. Jag är ensambarn
2. Tre katter räknas även in i familjen!
3. Jag har fem kusiner, tre på mammas sida, två på pappas (en är "Plastkusin")
4.  Fyra nära släktingar dog inom loppet av ett och et halvt år, vilket har tagit hårt på mig och min familj.
5. Har en stor del av min släkt i norrland (även om den delen i släkten bor lite varstans men räknar dom till norrland även om en bor i Haag och en annan i Sala)
6. Jag har 7 sysslingar på mammas sida, varav Ida är lika gammal som mig och vi har umgåtts en heldel.
7. Egentligen är det bara farmor/farfar, Moster + kusiner som bor nära... alla andra bor typ överallt, bla min farbror som bor i Sthlm!
8. har även en ingift morbror och "ingift" faster (okej dom två är inte gifta meeeen ändå) som jag verkligen ser som en morbror och faster (A)
9. Min moster och jag är väldigt lika enligt folk, ännu mer förr då en av hennes vänner trodde det var hon och en syster som gick på stan med varsitt barn (jag skulle alltså vara mamma till en av mina kusiner enligt vännen) men så är ju inte fallet :)
10. Sen kan jag ju tillägga att utanför mina biologiska släktingar så har jag faktiskt syskon, tre vänner som är mina systrar, storasyster Emelie som alltid tar hand om mig, Lillasyster Stina Lise som jag alltid är överbeskyddande över och min Twiiin som föddes samma dag , i ett annat land men som är lik mig på insidan, Arrie <3

Pic


Dag 3 Stockholm

SIsta dagen! Upp och städade och packade!
Sen iväg till frescati, universitet typ. Blev inte spec imponerad. Såg ut som en större gymnasie skola typ. Så inte så mkt prat om det :)

Därefter fri tid och sprang på stan med Emelie, vi tog Tbanan till götgatan och gick runt där! Awesome!
När vi på tillbaka vägen skulle fråga om vägen så frågade vi två tjejjer i 30 års åldern.... inte bra. De visade oss fel men som tur var så frågade vi igen så det gick bra trots allt!

In till riksdagen och fick gå igenom säkerhets spärr å massa som hör till. Sen en guidad tur runt i rksdags huset, ganska intressant :) Men finns inte jättemkt att berätta precis ;)

Och sen in till statshuset vilket var kul att se irl! Nobelmiddan hålls ju där så man får se salen de äter i och även gyllenesalen (hallen? blandar alltid ihop det) Tufft! Och sjukt fint! Och allmänt fail, det är mkt fel som gjorts i dekorationerna på väggarna, inget man kanske tänker på men lite kul äre ;)
Sen så bar det av hemåt! Var hemma vid tio på kvällen nångång och saknar redan resan! Var sjukt kul!
(Bilder finns på FB, orkar inte ladda upp dem här)

Dag 2 Stockholm

Sov dåligt på natten så var gaaaanska trött, då bar det av till Utrikesinstitutet.
Det var ju inte intressant alls. Kom knappt ihåg vad han sa och somnade typ.
Men efter det så var det ut igen och ganska skönt att röra på sig så vart man inte så sömnig!
Därefter besökte vi Hare Krishna. Måste vart det mest konstigaste jag varit med om. Deras tempel hade typ plast figurer, de offrade mat och det luktade rökelse på hela stället. Gubben som kom in och skulle prata hade en pjamas liknande dräkt på sig och en smink grej i pannan. Sen börja han snacka en massa om deras tro. Och därpå visade han trummor och bönecymbaler som de använder. Inget spec konstigt.. Tills han började sjunga..... En av deras bönesånger, väääldigt annorlunda. Och därpå visade han ett radband med 180 kulor som de rör på varenda kula samtidigt som de upprepar ett slags mantra. Allmänt lustigt och jag var verkligen inte bekväm där.
Nästsista besöket för dagen var DN/Expressen, vilket var kul, men mycket hade jag redan koll på sen innan. Fick reda på en del saker om själva tidningen osv men upplägg och sånt har jag lärt mig på både prao och i skolan ;) men det var ändå roligt och vi fick göra en egen artikel och tsm så gjorde vi ett löp med text i stil med "Elever frälsta av Hare Krishna - föräldrar går i kristerapi". Vårat löp var verkligen awesome (y) haha!

Men sista besöket var det bästa ( ihop med SVT) och det var dramaten! Först fick vi gå runt på dramaten och en guide visade oss runt, vilket var intressant och det är hur fint som helst därinne! Och de har ett gigantiskt förråd med kläder :O!!! Men sen kom det bästa, då vi fick se romeo och julia som spelas på stora scenen! Har väl aldrig trott att jag skulle gilla en tre timmar lång pjäs men det var verkligen asbra! Dom vart hur duktiga som helst! Och hade en riktigt snygg romeo ;) (för er som läser som var med, hans vita skjorta vill jag haa!!!) Bäst helt enkelt!

Sen tillbaka till vandrahemmet för å kasta sig i sängen och sova lite innan sista dagen i underbara Stockholm.....

Back on track!/ Dag 1 i Stockholm!

Nu är vi hemma från Stockholm! Kom hem igår kl 21.30 typ efter fem timmars åkande och en paus i Linköping.
Har verkligen varit helt awesome! Längtar redan tillbaka och vill bara sova en omgång ordentligt sen så skulle jag absolut göra om det igen!

Första dagen så åkte bussen från Värnamo vid 07.30, då bar det av mot ett studiebesök hos några nunnor! När vi kom dit så möttes vi av en nunna som såg precis ut som de gör i filmer, med svarta och vita kläder och en "slöja" på huvudet. Det var ganska intressant att lyssna på vad hon berättade för oss.
När vi sedan var klara där så åkte vi vidare mot Stockholm, och efter en rast med mat så var vi framme! 
Vi åt mat uppe i kaknästornet och var ända längst upp (typ) och det var god mat och fin utsikt (låter som en gammal tant).


Mätta och glada sen så stack vi till SVT huset! Där fick vi en guidad tur, där såg vi bla bolibompadraken, den stora julklaendern med luckorna, fick reda på att mycket rekvesita är fejk (trä är kanske plast egentligen osv), fick se mr nyheter och även se nyhetsrummet där de sänder alla nyheter, godmorgon Sverige och vädret!
Kolla Kolla! Jag och Kompis är på vädret!!! :D

Mer historier och bilder om resan kommer senare ikväll eller imorrn när jag har tid att berätta för nu passar jag kusin!

Kort paus!

Nu kommer det några fulla dagar, så jag kommer inte hinna blogga!
Så jag kommer tillbaka när allt är över! :D

Day 4: 10 of your favorite foods.

1. Pasta! Älskar pasta!
2. Hamburgare, är gott, men vill absolut inte ha en massa dressing på!
3. Sallad, asså blandsallader med typ räkor eller kyckling i :)
4. Oboy!
5. Grillat, med klyftpotatis å god dressing till.
6. Lasange.
7. Kladdkaka, alltid gott å riktigt bra mat (he he).
8. Los Tacosos!
9. Mammas köttbullar!
10. Och pappas soppa (:

Studentprovning.

Imorgon kommer jag ta mitt sista skolfoto, och ska även ha studentmösse utprovning. Känns på snäppet till hemskt! Har verkligen ångest för att sluta skolan, vill inteee! Är verkligen inte redo för det, samtidigt som jag vet att studenten/balen kommer vara jätterolig!
Men tre helt awesome år lämnar man inte med en klackspark.... och vetskapen om att många vänner försvinner och man inte hinner umgås efter gymnasiet känns totalhemskt! Vet att det kommer vara roligt med nya prövningar osv osv, men ändå, vill inte att allt ska ta slut! Hatar det.
<3

Day 3: 10 things about your personality.

1. Många säger att jag är rolig, själv är jag osäker på det.
2. Lat! Absolut, en riktig liten soffpotatis.
3. Väldigt envis...
4. Kan bli ganska sur över små saker i andras beteende, något som stör mig enormt.
5. Gillar att diskutera (med personer som vet hur man gör, för en del har verkligen ingen aning om hur man för en disskusion) .
6. Galen, på ett bra sätt (borde stå högst upp haha).
7. Klarar inte av små saker som är fel, som exempelvis UDDA SOCKAR (hate it!).
8. Älskar att jävlas, på ett roligt och "snällt" sätt.
9. Jag har svårt att tro på mig själv.
10. Är väldigt tankspridd!

Vi har också idoltalanger som kommer från landet ;)


Day 2: 10 things you do every single day.

1. SOVER (mahaha)
2. Duschar, okej nog med allt det som är obvious.
3. Jag käkar tabletter, stärkande för håret, fiskolja och vitaminer.
4. Jag smsar, hela tiden 24/7
5. Jag klappar mina katter ^^
6. Dansar, okej kanske inte en hel dans, men sådär random!
7. Kollar runt på internet, bloggar, FB osv.
8. Laddar mobilen!
9. ÄTER MAT, okej nått som också är självklart.
10. Dagdrömmer, händer väldigt ofta, särskilt på kvällen precis innan jag somnar, blir som en nattsaga typ xD

Day 1: 10 things about your appearance.

1. Jag är mörkblond.
2. 1.68 lång.
3. Min överläpp försvinner när jag ler (alá laila bagge).
4. Har en rätt blandad stil.
5. Men gillar mest linnen till vardags....
6. ..  Och klänningar till alla tillfällen.
7. Har inga piercingar, men skulle vilja ha en i läppen.
8. Och inga tattoos men skulle vilja ha en längst ner på sidan av smalbenet (wtf vad heter den delen av benet?)
9. Har aldrig gillat min höga panna...
10. ... och har därför haft lugg, snedlugg och nu mittbena och kan aldrig bestämma mig vilket som är snyggast.

11 DAY “10 THINGS” CHALLENGE

Här kommer en ny utmaning (Y)

Day 1: 10 things about your appearance (clothes, face, hair, height, smile, piercings, tattoos).

Day 2: 10 things you do every single day.

Day 3: 10 things about your personality.

Day 4: 10 of your favorite foods.

Day 5: 10 things about your family.

Day 6: 10 things about your friends.

Day 7: 10 of your favorite people. (no particular order)

Day 8: 10 things you’re ashamed of.

Day 9: 10 favorite bands or artists. (no particular order)

Day 10: 10 things you absolutely hate. 

Day 11: 10 things you love.


10 år.

10 år sedan världen blev förändrad.
10 år sedan världen började med allt fler säkerhetskontroller.
10 år sedan människor dagligen (vissa) går runt och oroar sig för terrorister.
10 år sedan vi fick höra något som ingen kunde tro att något sådant skulle hända.

Nu finns där bara minnet av händelsen kvar, som påminner oss om det som hänt, för att vi aldrig ska glömma hur hemska människor det finns i världen.
Att vi aldrig ska glömma att människor verkligen kan göra de mest hemska saker som finns, att döda så många oskyldiga.
R.I.P alla ni oskyldiga som dog i 9/11 attackerna.

Sis!<3

Hittad bild från våran fest!<3


Verkligheten nu och då.

Att gå från att vara på livets botten, till att klättra upp till livets topp.
Att skriva texter om en flicka som går fram till livets stup och sedan hoppa, för att sedan skriva texter om allt i livet som är underbart.
Att först bara se mörker för att sedan gå ut i solsken och stanna där.
Att inse att det förflutna är en del av mig som inte ska döljas.
Att förstå att det som hänt har hänt och det är något som alltid kommer vara med i mitt bagage.
Jag har en svårt förflutet, men det viktigaste just nu är att jag ställt mig upp igen och kämpar vidare.
Vill du finnas där? För jag räknar med dig<3

Helgen såhär långt.

I fredags var det en lektion på schemat, sen vidare för att handla och jobba lite snabbt.
Och lite senare när vi kommit hem så var det dags att passa minstingkusinen! Hon är smått galen, men det bevisar väl mest att vi är kusiner! :)
Därefter bar det iväg till stan, tonår, grillning och allmänt häng, tack för den kvällen!!

Och idag fick jag, efter lite ändrade planer, en Rut hit :D Så eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat med henne!
<3<3

Gullunge! <3

Spontan!

Igår hade vi en lektion i skolan, idag hade vi ingen... Så jag drog med mig Emelie hem! Bla så kollade vi på Titanic... Jobbig film, men såå awesome! Vill se den i 3D nu!!!
Tack för dagarna!<3
Imorrn så har jag bara en lektion, och därefter så blire att åka hem och passa lillkusinen för att sen sticka till stan igen!

Vill ha!

Vill åka till Stockholm nu,
Vill ha november, den 25 rättare sagt.
Vill även ha mysdagar med mina vänner
(L)

Cravings

Untitled #17

Untitled #17 by dansandeflickan featuring a tie shirt

Bra helg!!

Haft en awesome helg! Tagit det lugnt tills igår eftermiddag ;) sen passade jag min yngsta kusin som är heeelt stollig, full rulle fram till klockan nio på kvällen typ, så nu är jag heltrött! Men lyckan blir ju total när hon får för sig att springa fram med utsträckta armar och slänga sig i famnen på mig :') (stolt)!
Så nu äre till att ta tag i lite plugg med teori och lite naturkunskap! 

<3

Rymd 300, gröna killen i Starwars.

Galet. Klockrent. Helt awesome!


Blogg!!

NU ska jag blogga!!! Fått lite sura miner av mina söta vänner för att jag är dålig på uppdatering ;) sååå här kommer en liten historia om min dag!
Började dagen med att vakna osv! Mouhaha nähä? Sen gick jag ner till bussen, där vart en ekorre som höll på att klättra i träd, för det tycker han e kuL!
Sen var det skola, har börjat komma igång lite och det börjar bli lite roligare, även om jag inte orkar med endel folk som e hackers osv. Lektionerna är med "roligare", okej alla e inte så roliga men de är ju iaf så man slipper sitta och kolla klockan (oftast). Gillar när det är disskussioner osv. Roligast just nu är iaf samhällen där vi håller på med förberedelse för att ha lektion med en klass fem och undervisa om Sveriges statsskick, och psykologi är med kul!
Har även stojjat runt en massa som vanligt och är ju inte riktigt normal som alla vet... he he.
Och har kollat på beck-dubbningarna med Emelie och Stina Lise, sjukt kul! Så nu har vi gått runt och citerat dom hela tin, verkligen normalt.. youtubeklipp med dubbningarna kommer när internet får för sig att vilja funka normalt :D



Sen skulle vi iväg och handla, där fick man tårta och massa så Stina Lise och nårra till vänner var ju verkligen i paradiset, en massaaaa gratis mat, typ.
Och nu är jag hemma ;)
Så nu ska jag dampa på internetet så ska ni få ett youtubeklipp sen!
<3

RSS 2.0